הטחורים הינם תופעה נפוצה מאוד בחברה המערבית המתועשת.
לרוב, הם מופיעים בשנות השלושים, המומחים מעריכים כי כמחצית האוכלוסייה מעל גיל 50 סובלים במידה זו או אחרת מסימפטומים של טחורים.
הסיבות להופעות הטחורים דומות לאלו הגורמות לבעיות ורידים ולדליות: חולשת ורידים גנטית, לחץ ורידי מוגזם, הריון, עמידה או ישיבה ממושכת והרמת משאות כבדים.
מאחר שמערכת הוורידים הרקטלית אינה מכילה שסתומים גורמים המגבירים גודש ורידים באזור יכולים להאיץ היווצרות טחורים.
בין הגורמים הללו ניתן למנות: הגברת הלחץ התוך בטני כמו:
עשיית צרכים, הריון, שיעול, הקאה, תשישות גופנית ויתר לחץ דם פורטלי עקב שחמת הכבד, מאמץ מוגבר בשעת הטלת היציאה הנגרם כתוצאה מתזונה דלה בסיבים תזונתיים, עמידה או ישיבה ממושכות.
הטחורים יכולים להיות חיצוניים ופנימיים, ולעיתים יהיו מלווים בדימום.
הסימפטומים המופיעים בעקבות התפתחות הטחורים כוללים:
גרד וגירוי בפי הטבעת, תחושת שריפה בפי הטבעת, כאבים בפי הטבעת, נפיחות בפי הטבעת, דימום רקטלי ודלקת.
קיים קשר גיאוגרפי הדוק בין מחלת הטחורים לבין סוג התזונה הנהוג באזור המסוים.
למעשה, טחורים הינם מחזה נדיר ביותר במקומות שבהם התפריט מכיל כמות גדולה של סיבים.
תזונה המתבססת ברובה על מזון מעובד ודל בסיבים, האופיינית לארצות המתועשות, גורמת לקשיי יציאה ולעצירות.
מאמץ מוגבר ביציאות מחליש את הורידים הרקטליים ומקדם את היווצרות הטחורים.
גישת הטיפול ההוליסטית הטבעית בטחורים כוללת שילוב של טיפול מקומי יחד עם צמחי מרפא, ויטמינים ותזונה נכונה. בצורה כזו ניתן יהיה גם למנוע הופעת טחורים וגם להקל על המחלה.
מומלץ להרבות באכילת פירות העשירים באנתוציאנידינים (מחזקים את כלי הדם): אוכמניות, דובדבנים ופירות יער אחרים. בנוסף מומלץ להקפיד על תזונה עשירה בסיבים תזונתיים (פירות,ירקות דגנים מלאים וכו') ולהרבות בשתיית מים 12-14 כוסות מים ביום.