ספק אם קיים איבר מורכב ומופלא יותר מן המוח האנושי.
כבר בעת העתיקה ידעו כי מזונות מסוימים ותכולת הנוירו-כימיקלים הטבעיים שבהם יכולים לשפר את תפקודו של המוח והיכולת השכלית. ביכולתם של מזונות אלה להשפיע על תהליכים נפשיים שונים ומצב הרוח.
המוח הוא איבר רגיש במיוחד ועל-כן ברור כי הוא מושפע מאיכות, כמות המזון שאנו צורכים ומהרכבו.
למעשה, תזונה ורכיבי-תזונה הם הגורמים החשובים ביותר, למעט גורמים גנטיים, הקובעים את בריאות הנפש.
יתרה מזו, ליקויים נפשיים רבים גוררים אחריהם הפרעות עיכול וחוסר תיאבון המפחיתים את ספיגת רכיבי התזונה הנחוצים למוח.
פעילות המוח קשורה קשר הדוק לפעילותה של מערכת החיסון.
מחלות שונות של המוח כגון אלצהיימר, פרקינסון ו– ALS קשורות להתמוטטותה של מערכת החיסון ולליקויים בתקשורת בין נוירוטרנסמיטורים לבין רימיונוטרנסמיטורים.
מעדויות מחקריות שהצטברו במשך השנים, ברור כי לפעילותו הביוכימית של המוח השלכות לא רק על התפקוד הפיזי, אלא גם השפעה מרחיקת לכת הן על המצב הנפשי והן על הפעילות החשיבתית.
מחקרים רבים שנערכו בתחום חקר תפקודי המוח מוכיחים כי רכיבי-תזונה כמו וויטמינים ומינרלים, מסייעים לשפר תהליכי זיכרון וריכוז, התמודדות עם מצבי-לחץ ואף לעכב תהליכי הזדקנות וניוון של תאי המוח.