העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף האדם.
לעור יש תפקיד חשוב מאוד בהגנה על הגוף, פיזית ורגשית כאחד. העור מהווה כ-15% ממשקל הגוף והוא מכסה כמעט את כל פני השטח שלנו.
העור בנוי משלוש שכבות, שלכל אחת מהן תפקידים שונים בהגנה על האיברים הפנימיים של הגוף.
השכבה החיצונית, נקראת האפידרמיס, מתקלפת ומתחלפת כל הזמן בתאים חדשים שמיוצרים בעור והיא השכבה שמגינה עלינו ואוטמת את הכניסה לכל גורם זר ומסוכן לנו.
שכבת האפידרמיס מכילה את התאים המייצרים את הצבע של העור.
השכבה האמצעית נקראת שכבת הדרמיס והיא מכילה את סיבי האלסטין (5%) ואת חלבון הקולגן (95%), המעניקים לעור את גמישותו ואת חוזקו.
הדרמיס היא השכבה השומנית של העור והיא משקפת את מצבו התזונתי של האדם.
בתהליכי התבגרות והזדקנות נפגעת שכבת הדרמיס ואז האלסטין והקולגן נשחקים ומאבדים מהאלסטיות והגמישות שלהם לכן העור נראה זקן, מקומט ונפול.
השכבה הפנימית של העור היא ההיפודרמיס והיא משמשת לעיגון העור אל השרירים ואל הרקמות הפנימיות האחרות. עובייה של שכבת ההיפודרמיס משתנה לפי המין ולפי אזורי הגוף השונים. היא גם משמשת לבידוד ושמירה על חום הגוף.
העור שלנו מושפע מגורמים רבים ושונים בחיינו, למשל, תנאי מזג האוויר, הימצאות בקרבת חומרים מזהמים, חשיפה ממושכת לקרינת השמש ועוד.
בנוסף, העור שלנו מושפע גם מהסביבה הפנימית של הגוף ומהאופן בו מתפקדות מערכות הגוף השונות ובעיקר מערכת העיכול ומערכות ההפרשה, כיוון שהעור מהווה חלק חשוב במערכת הפרשת וגם דרכו מופרשים רעלים, בתהליך ההזעה. פעמים רבות מחלות עור הן בעצם הביטוי החיצוני והנראה לעין של בעיות מערכתיות פנימיות ועמוקות יותר.
כאשר אנחנו באים לבחון את הגורמים למחלות העור השונות (אקנה, פסוריאזיס, אורטיקריה, אקזמה, רוזשיה) אנחנו רואים פעמים רבות סיבות דומות להתפרצות של מחלות עור, למשל רגישות למזונות שונים, תזונה לקויה וחסרים תזונתיים או מערכת עיכול חלשה, חוסר איזון של מערכת החיסון או המערכת ההורמונלית וכמובן לחץ ומתח נפשי.
הסימפטומים השונים של מחלות העור מגוונים וכוללים הופעת פצעונים דלקתיים ומוגלתיים, קשקשים, עור אדום ומגורה, יובש, גרד ועוד.
טיפול טבעי בבעיות עור יכול להיות יעיל מאוד רק ברגע שמזהים את השורש של המחלה.