עגלת מוצרי הבריאות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
0.00 0

אנזימי עיכול למערכת עיכול בריאה

מהם אנזימי עיכול?
אנזימים מאפשרים לנו לחיות. אלה הם חלבונים בעלי פעילות ביולוגית המצויים בכל התאים החיים.
אנזימים יוצרים או מפרקים קשרים כימיים ואחראים לייצור מולקולות חדשות או לפירוקן.
אם נאמר זאת בפשטות, קיימים שני סוגי אנזימים: אנזימים מטבוליים ואנזימי עיכול. אנזימים מטבוליים פועלים בתוך גוף האדם ואחראים לפעילות התאים ולבריאות הכללית.
אנזימי עיכול מופרשים במערכת העיכול לצורך פירוק מזון ואספקת אבות המזון להם הגוף שלנו זקוק כדי לייצר אנרגיה.
מערכת העיכול בגופנו בנויה ממספר איברים. הפה הוא האיבר הראשון במערכת העיכול המפריש אנזימים.
הפירוק הראשוני של האוכל מתרחש בפה. תחילה, עם כניסת המזון, השיניים מפרקות את האוכל לפיסות קטנות יותר.
פירוק כזה הוא תנאי הכרחי לפעולת אנזימים הטובה ביותר. האנזימים הנמצאים בפה מופרשים בעיקר מבלוטות הרוק:
אילו אנזימי עיכול מיוצרים בגוף?
אנזימי עיכול מופרשים לאורך מערכת העיכול במטרה לפרק את המזון לאבות מזון ולפסולת.
חלק מהאנזימים מופרשים על-ידי בלוטות הרוק, רירית הקיבה והמעי, הכבד וכיס המרה, אבל הלבלב הוא היצרן הגדול ביותר של אנזימי עיכול.
הלבלב היא בלוטה באורך כ-15 ס"מ בצורת אגס שטוח שנמצאת ממש מתחת ומאחורי הקיבה. הלבלב משחרר את אנזימי העיכול שלו לחלק הראשון של המעי הדק.
לאחר שמזון נכנס לקיבה, הלבלב מתחיל להפריש אנזימים לתעלה המחברת אותו לכיס המרה, לפני שהתוכן שלה מתרוקן אל תוך המעי הדק.
לאנזימים שני מקורות  באוכל ובמערכת העיכול. כאשר האוכל מעובד בטמפרטורות גבוהות, או שהוא משומר, מיובש, או מוקפא. אנזימי העיכול נהרסים והגוף עובד קשה יותר כדי להפיק אותם.
בנוסף, מחסור באנזימי עיכול מפחית את הזמינות של האנזימים המטבוליים שהם אנזימים הנמצאים בתאים ובדם ותפקידם לעזור בחילוף החומרים (מטבוליזם)
מחסור באנזימים אלה הוא השורש לכל המחלות המטבוליות הגנטיות, הפוגעות ביכולת הבסיסית של הגוף להתמודד עם מרכיבי התזונה הבסיסיים.
במשך הזמן יכולת הגוף לייצר אנזימים יורדת, ובגיל 65 פועלים בגוף כשליש מהאנזימים הנחוצים לו.

מדוע חשוב להשתמש בתוספי אנזימי עיכול?
אנשים רבים שסובלים מבעיות עיכול כנראה אינם מייצרים אנזימי עיכול בכמות מספקת, או זקוקים לתמיכה נוספת.
כמעט אחד מכל שלושה בוגרים סובל מבעיות עיכול. מחקרים קליניים הראו כי תוספים עם אנזימי עיכול עוזרים להקל על תסמינים מציקים.
עיכול מזון לקוי הוא גורם חשוב שתורם לבעיות עיכול כמו גזים, תפיחות, צרבת שמופיעה מדי פעם ו/או קלקול קיבה או שינויים ביציאות.
מקלים על תסמיני מצוקה במערכת העיכול. אם מזון לא מתעכל כראוי, הוא עלול לגרום לגירוי ואולי גם לפגיעה ברירית הרגישה של המעי.
לאורך זמן הגירוי הזה עלול להוריד את הקיבולת של מערכת העיכול ולפגוע ביכולת שלנו להפיק תועלת מהמזון שאנו אוכלים.
משפרים את הרכב המיקרוביום ואת פעילות המעי. קידום של עיכול תקין תורם ליצירת סביבה בריאה במעי ועוזר להקל על עצירות או יציאות לא סדירות שמופיעות מדי פעם.
במשך שנים רבות המקור העיקרי של תוספי אנזימי עיכול היה פנקריאטין, שמופק מלבלב של חזירים ומכיל אנזימים כמו טריפסין וכימוטריפסין.
אבל פיתוח של אנזימים חיידקיים וצמחיים חולל מהפכה בטיפול באמצעות אנזימים. בימינו האנזימים הצמחיים הללו הם המקור הפופולרי ביותר לייצור תוספים של אנזימי עיכול.
יש להם יתרונות משמעותיים על פני אנזימים מן החי, בכך שהם יציבים ופעילים יותר. זה אומר שפעילותם נשמרת טוב יותר, גם בסביבה הקשה של המעי, ורמת פעילותם האנזימטית גבוהה יותר.
משמעות הדבר היא שהם מסוגלים לפרק כמויות גדולות יותר של שומן, חלבון, פחמימות ותרכובות אחרות מהמזון, בהשוואה לפנקריאטין. הם גם מסוגלים לתפקד בטווח חומציות (pH) רחב יותר מאנזימים מכל מקור אחר.
אמנם אנזימים צמחיים כמו פפאין מפפאיה וברומליין מאננס מוכּרים זה זמן רב, אבל אנזימים שמיוצרים על-ידי מיקרו-אורגניזמים, בפרט ממשפחת אספרגילוס, הם תופעה חדשה יחסית.
יש לאנזימים הללו היסטוריה מרשימה של שימוש בטוח בתעשיית המזון וגם בתור תוספי תזונה.
האנזימים החיידקיים הללו הם הפוטנטיים ביותר מכל צורות האנזימים. משמעות הדבר היא שהם מסוגלים לפרק כמויות גדולות יותר של שומן, חלבון, ופחמימות מאנזימים מכל מקור אחר.
איך עובדים התוספים של אנזימי עיכול?
אם נוטלים אותם עם אוכל, לרוב ממש לפני הארוחה, האנזימים הללו תורמים לעיכול של כל סוגי המזון.
הם תורמים לעיכול ובהמשך גם הם עצמם מתעכלים, כאשר לא נשאר להם מה לעשות. פרוטאזות מפרקות חלבון, עמילאזות מפרקות פחמימות ועמילן וליפאזות מפרקות שומן.
שלושת האנזימים הללו מפרקים את רוב אבות המזון הנפוצים. בין האנזימים האחרים לקטאז (מפרק לקטוז ממוצרי חלב), מלטאז וסוכראז (מפרקים סוכרים תזונתיים), וגם צלולאז (מפרק תאית ממזונות צמחיים).
למה חשוב לשלב גרסאות שונות של אנזימים?
ניתן להגיע לתוצאות הטובות ביותר כאשר תוסף אנזימי עיכול מכיל שילוב של גרסאות שונות של קבוצות האנזימים החשובות (פרוטאזות, ליפאזות ועמילאזות).
זה מאפשר שפעול בטווח רחב של רמות pH שונות, כך שהאנזימים יהיו יעילים לכל אורך מערכת העיכול.
רוב אנזימי העיכול פעילים או יעילים בטווח צר מאוד של ערכי pH, ומאחר שרמת ה-pH במערכת העיכול האנושית משתנה מחומצית מאוד עד אלקלינית, תוספי אנזימים רבים עלולים שלא להיות יעילים לכל אורך מערכת העיכול.
האם תוספים עם אנזימי עיכול מונעים מהגוף לייצר אנזימים בעצמו?
לא! הגוף ימשיך לייצר את האנזימים הנדרשים לעיכול מזון לפי מיטב יכולתו. תוספת של אנזימי עיכול פשוט מקלה על תהליך העיכול.
לאילו תופעות לוואי אוכל לצפות בשימוש בתוספים של אנזימי עיכול?
בדרך כלל אנזימי עיכול נסבלים היטב ולא גורמים לתופעות לוואי.
אחוז קטן מאוד של המשתמשים דיווחו על קלקול קיבה וצואה רכה (יציאות תכופות ורכות יותר) מיד לאחר שהם התחילו ליטול תוסף אנזימי עיכול עם פוטנטיות גבוהה.
כמו עם כל תופעות הלוואי, לפי הצורך הפסיקו את השימוש בתוסף והתייעצו עם גורם רפואי.
אנו ממליצים על סופר אנזים של NOW מכיל אנזימים משלוש קבוצות אנזימי העיכול: לפירוק חלבונים: פרוטאז, פפאין, פפסין, ברומליין ופנקריאטין. לפירוק פחמימות: צלולאז ועמילאז, ולפירוק שומנים: ליפאז ותמצית מיצי מרה.
כמו כן מכיל המוצר בטאין HCI
זוהי פורמולה פטנטית ייחודית המאפשרת פירוק במעי של חלק מאנזימי העיכול המיועדים לפעול במעי וחלק מאנזימי העיכול וחומצות הקיבה המשתחררות בקיבה.
בזכות זה אנו מקבלים פעילות מוגברת וניצול מקסימלי של כל האנזימים.