עגלת מוצרי הבריאות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
0.00 0

אלפא ליפואית נוגד החמצון המושלם של הטבע

חומצה אלפא ליפואית היא נוגד חמצון טבעי וחזק החיוני לקיום תהליכים רבים בגופנו.
חומצה אלפא ליפואית ידועה ביכולתה לנטרל רדיקלים חופשיים ונחקרה בשנים האחרונות בצורה נרחבת לשימושים שונים.
חומצה אלפא-ליפואית היא תרכובת דמוית ויטמין ייחודית, המכונה לעתים קרובות נוגד החמצון המושלם של הטבע.
אמנם הגוף יכול לייצר חומצה אלפא ליפואית באופן טבעי, אבל לפעמים רמת הייצור שלה לא עונה על הצרכים, ואז נדרשת תוספת מבחוץ.
מאחר שמולקולת חומצה אלפא ליפואית היא זעירה, היא נספגת ביעילות וחוצה את קרומי התאים בקלות.
בניגוד לוויטמינים מסיסי שומן, וויטמינים מסיסי מים, חומצה אלפא ליפואית יכולה לדכא רדיקלים חופשיים מכל הסוגים, גם מסיסי מים וגם מסיסי שומן, גם בתוך התאים וגם בחוץ.
יתר על כן, חומצה אלפא-ליפואית מאריכה את אורך החיים הביוכימיים של הוויטמינים C ו-E לצד נוגדי חמצון נוספים.
בגלל הפעילות נוגדת החמצון רבת-העוצמה והייחודית שלה, זה זמן רב משתמשים בחומצה אלפא ליפואית לשמירה על בריאות טובה.
נראה כי יש לה יכולת לשפר את ההגנה נגד חמצון, ניקוי הרעלים ובריאות הכבד, לתמוך באיזון רמות הסוכר בדם ובבריאות העצבים
להאיץ את חילוף החומרים ולסייע בירידה במשקל ולהגן מפני הזדקנות.
חומצה אלפא ליפואית מיוצרת בכבד באופן טבעי, וכמויות מזעריות ממנה מתקבלות מצריכה של מזונות מהחי ומהצומח.
עם הגיל, הייצור הטבעי של חומצה אלפא ליפואית הולך ופוחת והדבר ניכר עוד יותר כשמדובר על אנשים הסובלים מבריאות ירודה.
בפועל, השימוש בתוסף התזונה גדל עם העלייה בגיל ובתחלואה.

השפעה נוגדת חמצון ומעכבת הזדקנות וניקוי רעלים
חומצה אלפא ליפואית עשויה לתמוך בהזדקנות בריאה על ידי העלאת רמות של נוגדי חמצון, באמצעות השפעה על ביטוי גנים.
חומצה אלפא ליפואית מפעילה גורם הידוע בשם Nrf2, שבתפקידו הוא מפעיל רשת ויסות מורכבת המשפיעה על חילוף החומרים, תפקוד המיטוכונדריה ורמת הדלקת.
Nrf2 זכה לכינוי מגן הבריאות ושומר הסף של אריכות ימים, וזאת בגלל שהוא מגן על התאים מפני נזקים והזדקנות.
אחת הסיבות לתועלת הזו של Nrf2 היא שגורם זה משפעל רב-עוצמה של אנזים הידוע בשם NQO1. אנזים זה חיוני עבור מספר תגובות בתאים.
רמות נמוכות מדי של NQO1 נקשרות לפגיעה בניקוי רעלים, לרמות אנרגיה נמוכות ולשינויים בתפקוד התאים.
בין היתר NQO1 ממיר CoQ10 מצורתו הלא פעילה (יוּביקינון) לצורתו הפעילה (יוּביקינוֹל), לצד תגובות חיוניות נוספות.
חומצה אלפא ליפואית גם מסייעת בתיקון חלבונים מחומצנים, מונעת דלקת תלוית גיל, תומכת בבריאות המיטוכונדריה ובייצור האנרגיה ומעלה רמות גלוטתיון.
מחקרים טרום-קליניים גם הראו כי חומצה אלפא ליפואית מטפלת ברבים מהגורמים הבסיסיים האחרים שתורמים לאובדן זיכרון ולירידה קוגניטיבית.
חומצה אלפא ליפואית מגינה על הכבד מנזקי הרדיקלים החופשיים, וגם מסייעת לקדם תגובות של ניקוי רעלים.
אלפא ליפואית מגבירה את ייצור גלוטתיון, נוגד החמצון ומנקה הרעלים העיקרי בגוף. היא גם מסייעת בסילוק מתכות כבדות מהדם (כגון עופרת, כספית, קדמיום ועוד).
מחקרים קליניים מוקדמים הדגימו תועלת של תמיכה בבריאות הכבד.
רמות חומצה אלפא ליפואית גלוטתיון ותרכובות גופרית אחרות הם היבט מרכזי של פעילות נוגדת חמצון בגוף.
בצורתן הפעילה המולקולות הללו יכולות לשמש כתרכובות נוגדות חמצון ולסלק רעלים. אבל הן קיימות גם בצורה לא פעילה.
לכן היחס בין מולקולות הגופרית הפעילות למולקולות הלא פעילות הוא מדד חשוב של פעילות נוגדת חמצון.
ככל שרמת מולקולות הגופרית הפעילות גבוהות יותר כך ההגנה נגד חמצון טובה יותר.
תורמת לאיזון רמות הסוכר בדם
חומצה אלפא ליפואית תורמת לסייע באיזון רמות הסוכר בדם ובשיפור הרגישות לאינסולין.
לעקה חמצונית יש תפקיד משמעותי בהתפתחות של התנגדות לאינסולין ורמות סוכר לא מאוזנות בדם וחומצה אלפא ליפואית מטפלת בגורם הזה.
מאחר שחומצה אלפא ליפואית גם מקלה על המרת גלוקוז לאנרגיה, יש לה השפעות מועילות נוספות.
מחקרים קליניים בבני אדם אישרו כי חומצה אלפא ליפואית משפרת את הרגישות לאינסולין ומפחיתה תנגודת לאינסולין, משפרת את איזון רמות הסוכר בדם
מפחיתה עקה חימצונית ומשפרת את בריאות כלי הדם.
השיפורים ברמות הסוכר בדם וברגישות לאינסולין נצפו תוך שבוע עד שבועיים לאחר תחילת נטילה של התוסף.
מחלת הסוכרת היא מחלה כרונית שעשויה לגרום במשך הזמן להופעת סיבוכים שונים במערכות הגוף. סיבוך שכיח של מחלת הסוכרת הוא נוירופתיה סוכרתית.
הסובלים מנוירופתיה סוכרתית מדווחים על תחושת שריפה או בעירה, עקצוץ או נימול ברגליים או נימול בידיים, כאבים בכף הרגל, תחושת זרמים
תחושת קור או חום, תחושת לחץ ואפילו ירידה בתחושה, אובדן תחושה, אובדן תנועתיות ועיכוב ברפלקסים.
חומצה אלפא ליפואית הוכחה במחקרים כמסייעת בהפחתת הסימפטומים האופיינים  לנוירופתיה סוכרתית.
מתן של 1800 מ"ג חומצה אלפא ליפואית ביום, למשך 4 שבועות שיפר אצלם את הרגישות לאינסולין ב-27-51%.
היה שיפור רב במטבוליזם של הגלוקוז ובכל תופעות של נוירופתיה הסכרתית וללא כל תופעות לוואי.
אילו מזונות מכילים חומצה אלפא ליפואית?
חומצה אלפא ליפואית נספגת במהירות במערכת העיכול, מכיוון שיש לה תכונות הידרופיליות וליפופיליות (מסיסות גם במים וגם בשומן).
היא מסוגלת לחצות את קרום התאים ולפעול במניעת תהליכי חמצון במצבים פיזיולוגיים שונים בתא ומחוצה לו.
החומצה נמצאת כמעט בכל סוגי המזון, אך כמובן שיש מזונות שעשירים בה יותר מאחרים.
במקורות מן החי: בשר אדום ובמיוחד חלקי פנים נחשבים למקורות מאוד טובים לחומצה אלפא ליפואית.
במקורות מן הצומח: ירקות ירוקים כמו תרד וברוקולי, תפוחי אדמה ובטטות, שמרים, עגבניות, גזר סלק ועוד, עשירים אף הם בחומצה אלפא ליפואית.

חברי המועדון קיבלו ישירות אל תיבת האימייל שלהם, קוד קופון המקנה הנחת VIP למוצרים הבאים:

  • גלוקו טינק
  • כרום פיקולינאט
  • מיקו סיסטם
  • ממוטינק
  • גרנה גארד
  • ויקואה
  • אקטיב ברן
  • אלפא ליפואית 600

ההצטרפות למועדון ה VIP שלנו היא חינם ולוקחת בדיוק דקה.  כניסה.