עגלת מוצרי הבריאות שלך
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
0.00 0

7 תרופות טבעיות לצרבת ולרפלוקס חומצי

מהי צרבת?
צרבת, רפלוקס חומצי וקיבה עצבנית הם מונחים נפוצים לתיאור בעיות במערכת העיכול העליונה שאינן קשורות לכיב קיבה.
נוסף לצרבת, תסמיני רפלוקס חומצי וקיבה עצבנית עשויים לכלול קושי בבליעה, תחושת לחץ או כבדות לאחר אכילה, תחושת תפיחות בבטן לאחר אכילה וגם כאבים ועוויתות באזור הקיבה או בבטן.
‌‌‌‌גורמים לצרבת
לרוב צרבת ותסמינים אחרים שקשורים לרפלוקס חומצי נגרמים על-ידי זרימה של מיצי קיבה במעלה הוושט, מה שמוביל לתחושת אי-נוחות וצריבה שמקרינה כלפי מעלה ומחמירה בשכיבה.
לרוב רפלוקס נגרם על-ידי שינוי בתפקוד של שסתום מעגלי שמפריד בין הוושט לקיבה, הידוע בשם סוגר הוושט התחתון (LES).
לפעמים ההפרעה בתפקוד נגרמת על-ידי גורמים מכניים, כמו בקע סרעפתי, הריון או השמנת יתר. גם אכילת יתר או עיכול לקוי יכולים לגרום לכך.
הרפיית סוגר הוושט התחתון גורמת לרפלוקס של תוכן הקיבה כלפי מעלה, אל תוך הוושט.
התוכן שעולה מורכב מחומצה, מרה, פפסין ואנזימים אחרים, אשר גורמים לגירוי הוושט או לפגיעה בו. גם עישון סיגריות, שוקולד, מאכלים מטוגנים, משקאות מוגזים, אלכוהול
קפאין ותרופות לטיפול ביתר לחץ דם, נוגדי דיכאון, הורמונים, תרופות אנטיביוטיות וכימותרפיות וביספוספונטים עלולים לגרום לרפלוקס.
המכנה המשותף של כל הגורמים הללו הוא שהם מורידים את הטונוס של סוגר הוושט התחתון. התסמינים עלולים להיות קשים במיוחד במצב של שכיבה.

7 תוספים טבעיים נגד צרבת רפלוקס חומצי וקיבה עצבנית
יש מספר מוצרים טבעיים עם תועלת קלינית מוכחת לשיפור של צרבת, רפלוקס חומצי וקיבה עצבנית:
1. סידן
מקורות סידן: חלב, אגוזים, דגנים
ניתן להשתמש בסידן קרבונט ובסידן ציטרט בתור סותרי חומצה כדי להקל על צרבת שמופיעה מדי פעם. המינון המומלץ לשימוש חד-פעמי הוא 500 עד 1,000 מ"ג.
2. בטאין הידרוכלוריד (HCL)
בטאין הידרוכלוריד (HCL) יכול לעזור אם הצרבת או תסמיני הקיבה העצבנית נגרמו על-ידי מחסור בייצור חומצה הידרוכלורית (HCL) בקיבה.
היכולת לייצר חומצת קיבה נוטה לרדת עם הגיל. מחקרים מסוימים הדגימו תפוקה נמוכה של חומצת HCL בקיבה אצל יותר ממחצית מהאנשים מעל גיל 60 שנה.
נוסף לצרבת, מחסור ב-HCL לעתים קרובות גורם להופעת גזים ובטן תפוחה תוך 30 דקות לאחר אכילה. למרבה המזל, נטילת HCL בתור תוסף תזונה יכולה לעזור לספק לגוף את מה שהוא אולי אינו מייצר בכמות מספקת.
המינון המומלץ של תחליף HCL למבוגרים הוא כמוסה אחת או שתיים של 500 מ"ג עם אוכל, עד שלוש פעמים ביום.
התוסף צריך להכיל גם את האנזים פפסין או פרוטיאז מפטריות לצורך פירוק חלבונים.
הערת בטיחות: אין ליטול HCL על בטן ריקה, אלא רק אחרי שלקחתם כמה נגיסות מהארוחה.
אם אתם סובלים מכיב פפטי פעיל או אם את אישה בהריון או מניקה, יש להתייעץ עם גורם רפואי לפני תחילת שימוש בתוסף מסוג זה.
יש להרחיק את התוסף מהישג ידם של ילדים.
מה המשמעות של הופעת גזים ותחושת נפיחות בבטן בין 45 דקות עד שעתיים אחרי אכילה?
יש מספר גורמים אפשריים להופעת גזים ותחושת נפיחות בבטן כעבור 45 דקות עד שעתיים אחרי ארוחה:
מחסור באנזימי עיכול ואי-סבילות למזונות מסוימים.
צמיחת יתר של חיידקים או שמרים במעי הדק.
גורמים תזונתיים כמו סוכר, פחמימות קצרות שרשרת עם מרכיבים תוססים (FODMAP) ומזונות אחרים שגורמים לגזים ולנפיחות בבטן
אנזימי עיכול נגד גזים ונפיחות בבטן
אנזימי עיכול מופרשים לאורך מערכת העיכול במטרה לפרק את המזון לאבות מזון ולפסולת. לפעמים הגוף לא מייצר את אותם האנזימים בכמות מספקת, ואי-ספיקה זו עלולה לגרום לגזים ולבטן נפוחה
נטילת תוסף עם אנזימי עיכול יכולה לעזור להתגבר על המחסור באנזימים.
אנזימי עיכול יכולים לעזור:
להקל על הבעיה המטרידה של גזים ותחושת נפיחות בבטן, שכן עיכול לקוי הוא גורם משמעותי להופעת התסמינים הללו.
להקל על תסמיני מצוקה במערכת העיכול. אם המזון לא מתעכל כראוי, מרכיבי המזון עלולים לגרום לגירוי ואולי גם לפגיעה ברירית הרגישה של המעי. במהלך הזמן הגירוי הזה עלול לגרום לדלקת ולתסמונת המעי הדולף.
לשפר את הרכב המיקרוביום ואת פעילות המעי. עידוד של עיכול תקין תורם ליצירת סביבה בריאה במעי ועוזר להקל על עצירות או יציאות לא סדירות שמופיעות מדי פעם.
לעתים קרובות מה שגורם לגזים ולנפיחות בבטן זה לא המזון שאכלתם, אלא המחסור באנזימי עיכול.
דוגמה טובה לכך הוא אי-סבילות ללקטוז. לקטוז הוא סוכר המצוי בחלב. לקטאז הוא אנזים שנמצא בתאי הרירית של המעי הדק ומפרק את הקשר בין שתי מולקולות הסוכר שמהן מורכב לקטוז.
אם הגוף לא מייצר לקטאז בכמות מספקת, הלקטוז לא מתפרק, וזה עלול לגרום לגזים, לתחושת נפיחות בבטן או אפילו לשלשול.
תוספי תזונה עם לקטאז יעילים מאוד לפירוק הלקטוז מהמזון ולמניעת הופעת הגזים והנפיחות בבטן אצל אנשים עם אי-סבילות ללקטוז, אם נוטלים אותם במקביל לצריכת חלב.
גם רכיבי מזון אחרים עלולים לגרום להופעת גזים ונפיחות בבטן. אם האנזים שנדרש לפירוק של מזון מסוים לא קיים בכמות מספקת, אפשר לצפות להופעת גזים ובטן נפוחה.
לכן, תוספים עם אנזימי עיכול הם שיקול חשוב בהתמודדות עם בעיות עיכול נפוצות.
נטילת תוסף עם אנזימי עיכול במינונים גבוהים בכל ארוחה יכולה לא רק לעזור לפרק מזונות שעלולים לגרום להופעת גזים, נפיחות בבטן ושלשול או עצירות, אם הם לא מתעכלים כראוי
אנזימי עיכול גם יכולים למנוע צמיחת יתר של חיידקים ושמרים במעי הדק.
יש הבדלים משמעותיים בין התוספים של אנזימי עיכול שקיימים בשוק מבחינת האיכות ומינוני האנזימים, לכן מומלץ לבחור בתוספים של מותגים מכובדים וליטול אותם לפי ההנחיות שמופיעות על התווית.
לרוב ניתן להגיע לתוצאות הטובות ביותר אם נוטלים את אנזימי העיכול ממש לפני ארוחות, או אחרי שלקחתם כמה נגיסות מהארוחה.
3. אלגינט
אלגינט, המכונה גם חומצה אלגינית, הוא סוג של סיב תזונתי המצוי בדפנות התאים של אצות חומות. יש לאלגינט יכולת ייחודית לספוח מים בכמות העולה על משקלו עד פי 200-300, כך שהוא הופך לג'ל באופן טבעי.
נטילת אלגינט יחד עם תרכובות בוּפר טבעיות כמו סידן קרבונט מביאה ליצירת "רפסודה" יעילה מאוד אשר צפה על פני תוכן הקיבה וחוסמת רפלוקס שלו אל תוך הוושט.
ככל שהקומפלקס של אלגינט עובר לאורך מערכת העיכול, האלגינט מתעכל באופן חלקי ומתנהג כמו סיבים תזונתיים אחרים, עד שהוא בסופו של דבר מופרש מהגוף.
כדי שאלגינט יעשה את עבודתו, יש ליטול אותו לאחר ארוחה, בצורה של טבליות לעיסה או תכשיר נוזלי. אם נוטלים אלגינט בכמוסות או בזמן ארוחה, הוא פשוט יתערבב עם תוכן הקיבה ולא ייצור רפסודה.
המינון המקובל הוא בין 400 ל-1,000 מ"ג לאחר כל ארוחה ו-30 דקות לפני השינה. בערב בלבד יש ליטול אותו 30 דקות לפני השינה ולהימנע משכיבה במשך 30 דקות.
אין לאלגינט תופעות לוואי ידועות, וככל הידוע אין לו אינטראקציות עם תרופות כלשהן.
4. מלטונין
מלטונין הוא גורם חשוב בהגנה על הקיבה והמעי. למעשה, כמות המלטונין המיוצרת במערכת העיכול גבוהה פי 400 מזו המיוצרת במוח.
מספר מחקרים הראו כי יש למלטונין תועלת משמעותית בטיפול בצרבת. מלטונין מעלה את הלחץ של סוגר הוושט התחתון (כלומר את הטונוס שלו)
מגדיל את רמת גסטרין בסרום (הורמון הממריץ הפרשת מיצי קיבה ומופרש על-ידי דופן הקיבה אל זרם הדם בתגובה לנוכחות של מזון) ומפחית את תפוקת החומצה בקיבה.
המינון של מלטונין שבו השתמשו היה 3 מ"ג בערב.4
5. שוש קרח נטול גליציריזין (DGL)
שורש שוש (ליקוריץ) נטול גליציריזין
שוש נטול גליציריזין (DGL). המוצר הטבעי הזה מיוצר על-ידי סילוק תרכובת בשם חומצה גליצרטינית (גליציריזין) משוש (ליקוריץ), מפני שהתרכובת הזו עלולה להעלות את לחץ הדם. DGL
DGL ממריץ את מנגנוני ההגנה הרגילים ובכך עוזר להגן על רירית הקיבה והוושט ולרפא אותה, וגם מקל על צרבת ותסמיני קיבה עצבנית. DGL
משפר גם את הכמות וגם את האיכות של החומרים המגינים על הרירית של מערכת העיכול, מגדיל את תוחלת החיים של תאי המעי ומשפר את אספקת הדם לרירית המעי.
יש ליטול אחת או שתי טבליות לעיסה של DGL עשרים דקות לפני כל ארוחה במשך 8 עד 16 שבועות, כדי להבטיח ריפוי מלא של כל הגירויים.
6. מסטיק תמני
מסטיק תמני הוא מוצר טבעי המיוצר מגומי עץ המסטיק, אשר יעיל כנגד החיידק H. pylori. בניסוי אקראי ומבוקר פלצבו אחד 77% מהאנשים עם דיספפסיה שלקחו מסטיק תמני במינון של 350 מ"ג שלוש פעמים ביום במשך 3 שבועות
דיווחו על שיפור בתסמינים כמו צרבת, קיבה עצבנית וכאבים באזור הקיבה והבטן העליונה.
7. שורש זנגביל ועלי ארטישוק
ארטישוק וזנגביל על שולחן המטבח
הודגם כי שילוב תמציות של שורש זנגביל (Zingiber officinalis) ועלי ארטישוק (Cynara scolymus) עוזר לשפר את התסמינים של קיבה עצבנית והפרעות ניע בקיבה ובמעי, אשר גם עלולות לגרום לצרבת.
מתן תמציות אלה עשוי להועיל בטיפול בדיספפסיה שאינה על רקע כיב קיבה, וגם בהפרעות אחרות במערכת העיכול.
המינון שבו השתמשו היה 20 מ"ג של תמצית זנגביל (עם 33% ג'ינג'רוׁלים ושוׁאגוׁלים) ו-100 מ"ג של תמצית עלי ארטישוק (עם 20% חומצות קפֶאוׁילקיניות).